Pochodzenie
Zielona herbata rośnie w bio ogrodzie Jangwon, na wulkanicznej wyspie Jeju w Korei Płd. To miejsce o wyjątkowych warunkach środowiskowych: czyste powietrze, bogata roślinność i wulkaniczne, pełne minerałów gleby. To wszystko sprawia, że herbata ma głęboki smak, który został zrównoważony prażonym, lekko słodkawym ryżem i bogactwem przeciwutleniaczy płynących z matchy.
Smak i zapach
Genmaicha to klasyka wśród herbat spożywanych w Japonii, w Europie również znalazła swoich zwolenników, a nawet fanów! Głęboki smak zielonej herbaty łączy się w Ike idealnie z delikatnie podprażonym brązowym ryżem dając niesamowity lekko słodki, prażony aromat. Wzbogaciliśmy naszą genmaichę matchą, co podwaja smak zielonej herbaty. Wszystkie składniki są starannie dobrane w proporcjach, smaki perfekcyjnie się uzupełniają.
Działanie
Dzięki bogatej w minerały, wulkanicznej glebie, na której rośnie zielona herbata, ma ona całe mnóstwo składników odżywczych. Przede wszystkich oczyszcza organizm z toksyn i wychwytuje wolnej rodniki w organizmie. Reguluje metabolizm i stopniowo dostarcza energii. Regularnie spożywana może przyczynić się do poprawy stanu skóry i trawienia.
Skład: Zielona herbata *, prażony ryż*, matcha*.
*z upraw ekologicznych