
Jesteśmy otwarci
Miód manuka UMF 15+ MG 514+ 250g
Opis
Miód pochodzi z krzewu Leptospermum Scoparium.
Właściwości:
Antybakteryjne
Przeciwzapalne
Przeciwwirusowe
Przeciwgrzybicze
Immunostymulujące
Wspomaga pracę układu pokarmowego
Usprawnia proces gojenia ran
Dlaczego UMF®?
oUMFHA to niezależna organizacja badająca aktywność biologiczną miodów manuka.
oCertyfikacja UMF® jest stosowana przez ok. 80% producentów miodów.
oAkredytowane, niezależne laboratoria.
oWeryfikacja aż 4 kluczowych czynników odpowiadających za właściwości miodu.
oGwarancja otrzymania 100% czystego, aktywnego produktu.
Weryfikacja UMF®
oLEPTOSPERIN- składnik występujący wyłącznie w nektarze z krzewów manuka – jego poziom świadczy o jednorodności nektarowej miodu;
oDIHYDROXYACETONE (DHA)- substancja pozwalająca określić wiek miodu, z niej powstaje methylglyoxal;
oMETHYLGLYOXAL (MG)- poziom substancji aktywnej o właściwościach antybakteryjnych;
oHYDROXYMETHYLFURFURAL (HMF)- ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub podgrzano go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG).
STOSOWANIE: Spożywać na czczo w ilości 2-3 łyżeczek / po 1 łyżeczce 3 x dziennie na pół godziny przed posiłkiem.